ENGELSE LES HAARLEM

Tijdens mijn loopbaan binnen het vrije school onderwijs heb ik mij gespecialiseerd in het geven van Engels. Jonge kinderen hebben nog het voordeel dat ze als vanzelf een nieuwe taal kunnen leren, zonder er echt moeite voor te hoeven doen. Het is geen verstandelijke bezigheid, maar veeleer een kwestie van doen.

SPELENDERWIJS ENGELS LEREN

Tijdens mijn reizen in Engelstalige landen heb ik in de loop der jaren levendig, divers en origineel lesmateriaal verzameld. Dit is verfrissend om mee te werken.
Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 15 jaar kunnen bij mij thuis spelenderwijs Engels leren. Via spelletjes, liedjes, kleine toneelstukjes, versjes en interactie met elkaar, raken de kinderen vertrouwd met de Engelse taal.
Afhankelijk van de woordenschat van de kinderen en de leeftijd, kan ook een begin worden gemaakt met het lezen van eenvoudige Engelse verhaaltjes, spelling en grammatica.
We werken individueel of in kleine groepjes.

SNEL ENGELS LEREN

Verder gebruik ik een remediërende methodiek afkomstig uit de behandeling van dyslexie. Ik zet dit in om kinderen snel Engels te leren. Dit is mogelijk voor kinderen vanaf groep 5 of voor kinderen die de Nederlandse spelling en leesvaardigheid goed beheersen.

PRAKTIJK VOORBEELD

Soms komen kinderen vermoeid van school bij me en dan gaan we meteen wat doen. Met lijf en leden. Door opdrachten als: ‘sit on your chair’, ‘now lay under your chair’, ‘stand on the table’ en ‘raise your right hand’ ontspannen ze zich, lachen ze en leren al doende de voorzetsels en verschillende werkwoorden.

Ook is het erg leuk om ‘proevertje’ in het Engels te doen. Een kind krijgt nadat we geoefend hebben met alle items die voor ons liggen, een blinddoek om en ik vraag:
What do you smell? Kind: I smell peanut butter.
And what do you taste? Kind: I taste an apple.
And what do you feel? Kind: I feel a carrot.
Etc.

ENGELS, VOOR WIE NOG MEER?

Kinderen van expats die weer op Nederlandse bodem wonen en hun Engels willen onderhouden en kinderen die gaan emigreren.

REFERENTIES ENGELSE LES

Onze twee zonen hebben twee jaar Engelse les van Peggy Gruintjes gekregen. Zij wist de Engelse lessen altijd levend en aantrekkelijk te maken voor de kinderen waardoor ze spelenderwijs allebei op een eigen niveau hun Engels konden leren. Peggy zorgde voor aantrekkelijk materiaal en maakte de lessen afwisselend. Terwijl O. en W. altijd best moe van school waren, gingen ze altijd met veel plezier en zin naar hun wekelijkse Engelse les en dat is volgens mij het allerbeste teken, de kinderen hadden het enorm naar hun zin bij Peggy haar les.
C.

Wat zijn wij enorm trots op A. Ze heeft zoveel bij jou geleerd de afgelopen maanden, dat ze in Portugal gewoon met iedereen Engels durft te spreken en zich heel goed verstaanbaar kan maken. We hadden niet verwacht dat ze al zoveel kon vertellen in het Engels. Onze dank is dan ook enorm. Peggy, nogmaals reuze bedankt voor de fantastische lessen die je aan onze dochter hebt gegeven. Elke week kwam ze met plezier bij je.
J.

prachtvlinder nieuwe locatie

Contact
Mijn praktijk Prachtvlinder ligt in de Kleverparkbuurt in Haarlem-Noord. De praktijk is 10 minuten lopen vanaf Haarlem CS. Ik beschik over een rustige en lichte werkruimte. Kinderen van de basisschool en middelbare school kunnen hier remedial teaching, Engelse les en huiswerkbegeleiding krijgen.

Praktijk Prachtvlinder
Remedial Teaching &
Engelse les & Huiswerkbegeleiding
Marnixstraat 75 RD
2023 RB Haarlem
Tel: 06-19 09 24 78
info@prachtvlinder.nl
www.prachtvlinder.nl
KvK: 64497534

facebook linkedin

Routebeschrijving Praktijk Prachtvlinder

© Copyright - Prachtvlinder - Remedial Teaching & Engelse les & Huiswerkbegeleiding in Haarlem.